Welkom in het vaderland

2 april 2025 - Oslo, Noorwegen

Niets is voor altijd en altijd maar voor even.
Het zit erop. De afgelopen twee weken zijn voorbij gevlogen. Wat een indrukken. Ongelooflijk. Dit was weer een reisje uit het boekje. Zo waren we het gewend, Willy en ik. Alles eruit halen wat erin zit en thuis maar weer bijkomen.

Kwart over zeven opstaan, douchen, inpakken. Het meeste zit al in de tassen. Ontbijten, uitchecken en richting centraal station. Mijn trein vertrekt om 9:24 uur en om kwart voor tien ben ik weer op luchthaven Gardermoen.
Uitgebreide security check. Zelfs mijn gouden armband moet af, maar dat vertik ik. Dan maar een bodyscan.
Kost allemaal wat meer tijd, maar zo druk is het nu ook weer niet.

De KLM Boeing 737-900 landt op tijd en vertrekt om 11.50 weer richting Amsterdam. Prima vliegweer onderweg. De vliegtijd bedraagt anderhalf uur maar al snel vliegt het toestel boven de noordpunt van Denemarken. Ik zie de Deense en Duitse Waddeneilanden onder mij doorgaan en even later wordt de daling al ingezet. Om kwart over één landt het vliegtuig op Schiphol.

Mijn tas ligt al snel op de bagageband en ik ga richting shuttlebus. Die brengt me snel naar het parkeerterrein waar m’n auto staat. Bagage erin en weg, richting Garderen. Ik zet het live album van Jackson Browne en David Lindley nog een keer op. Love is Strange. Dit album zal voor mij verbonden blijven met deze reis naar Noorwegen en Spitsbergen. Ik luisterde er vaak naar wanneer ik op m’n hotelkamer was. Wanneer ik een verslagje aan het schrijven was, had ik het vaak als achtergrondmuziek.
Dit is voorlopig het laatste verslag. Voorlopig, want ik ga in de toekomst  wel weer eens op reis. En dan ga ik weer een reisblog bijhouden. Leuk voor alle mensen die mij willen volgen,  maar voor mij had het deze keer ook nog eens een therapeutische waarde.

Dus wil ik tenslotte iedereen bedanken voor het meelezen en voor de reacties. Ze waren belangrijk voor me. Het gaf steun tijdens mijn eerste buitenlandse trip alleen. Ik voelde me niet alleen, dankzij alle lieve, belangstellende appjes en reacties. Nogmaals heel veel dank en wie weet tot de volgende reis…..

Rolf

1. Poul:
    2 april 2025
    We gaan elkaar snel weer zien, goede vriend! De eerder genoemde uitdaging wacht op je…
    Welkom thuis🍀
  2. Reiny van deBunt:
    2 april 2025
    Welkom thuis kanjer! Met plezier meegeleefd! Op naar de volgende reis...maar eerst weer ff genieten van de Veluwe!!
  3. Lou van Hurck:
    2 april 2025
    Fijn dat je zo’n mooie vakantie hebt gehad Rolf, mooie herinneringen en het smaakt naar meer dus! Welkom thuis.
  4. Henk Meijer:
    2 april 2025
    Bedankt Rolf. Wij genoten van jouw reis en een diepe buiging van ons. Knapperik! Hartelijke groet uit Roden. Henk en Grietje.
  5. Liesbeth:
    2 april 2025
    Welkom thuis. Leuk om met jou mee te reizen. De volgende reis volgen wij weer graag. Liefs
  6. Marijke B:
    3 april 2025
    Welkom thuis Rolf! Bijkomen en nagenieten nu. Dank voor al je mooie verhalen!
  7. Hilde:
    3 april 2025
    Welkom thuis Rolf, ik heb genoten van jouw vakantie ! Nu lekker bijkomen !!