Nog even dit
10 augustus 2025 - Oslo, Noorwegen
En, alsof de duvel er mee speelde…..vannacht om ongeveer 01.00 uur ging ook in dit hotel het brandalarm af. Dit keer lijkt het menens. Iedereen uit de kamer. Ik pak m’n tasje met belangrijke spullen, zoals paspoort, portemonnee en telefoon, trek een vest over m’n pyjama aan en doe m’n schoenen aan, neem de kamersleutel mee en loop naar het trappenhuis. Dat staat vol met hotelgasten. Onmiddellijk heb ik het beeld van 9/11 weer op m’n netvlies. De overvolle trappenhuizen in het World Trade Center in New York. Gelukkig hoef ik maar twee verdiepingen. Bij de receptie staan brandweerlieden. Drie brandweerauto’s staan met zwaailichten aan in de straat. Het ziet zwart van de mensen. Gelukkig is het droog. Ik ga maar op een randje van een muurtje zitten en kijk of ik ook ergens rook zie of vlammen. Nergens. Ik ruik ook niets. Na een half uurtje mogen we weer naar binnen. Er is gelukkig niets aan de hand. Iemand had een vreemd luchtje geroken en daarna alarm geslagen.
Om kwart voor twee ben ik weer op m’n kamer en kruip ik m’n bed weer in. Verder slapen lukt dit maal wel.

Gelukkig loos alarm.
Genieten in Garderen nu!